Nieuw toegevoegd:

Ontslag op de schop

Grote onrust verwacht op arbeidsmarkt

Het aantal ontslagen zal snel toenemen in de aanloop tot 1 juli 2015

Ook daarna blijft er grote onrust, verwachten deskundigen. Ondanks dat het de bedoeling van de regering was, om de arbeidsmarkt voor flexibele krachten te verbeteren, blijkt dit vooralsnog het averechtse effect te hebben. Grote groepen tijdelijke werknemers worden versneld op de straat gezet.

Reden daartoe is, dan vanaf 1 juli 2015 deze mensen anders zouden kunnen kwalificeren voor een contract voor onbepaalde tijd. Per die datum is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) voor het grootste gedeelte van kracht.

Onrust op de werkvloerFeatured image

Dit zorgt voor onrust op de werkvloer, met name als hele groepen tijdelijke medewerkers worden ontslagen, terwijl aan de andere kan advertenties verschijnen met nieuwe vacatures. Ik veel gevallen is dit moeilijk te verteren, ook voor de achterblijvers in het bedrijf. Zij zien tot hun grote ongenoegen goed functionerende collega’s vertrekken en moeten vervolgens niet ervaren nieuwe collega’s inwerken.

Hoger beroep niet welkom

Met name hoger beroep na een geldig ontslag, kan na 1 juli voor veel verwarring zorgen. Potentieel kan dit leiden tot hoge claims als in hoger beroep alsnog het ontslag nietig wordt verklaard. Dit is zeker het geval als er pas na vele maanden duidelijkheid komt over het voortbestaan van de arbeidsovereenkomst. Ook de werknemer komt voor een probleem te staan, als hij zijn baan mag behouden. Hij heeft dan al maanden in onzekerheid geleefd en moet daarna terug naar een mogelijk onwerkbare arbeidsplek.

Nog geen koerswijziging kabinet

Uit de politiek komen wel geluiden naar voren, dat de nieuwe wet WWZ wellicht snel weer op de schop moet. De ontwerpers van de wet hebben echter pas na drie jaar een evaluatie van de wet gepland. Het zou te vroeg zijn om nu al ingrijpende wijzigingen door te voeren in de nieuwe wet.

2 Comments on Ontslag op de schop

 1. Jazeker moet dit op de schop,geen vooruitzicht meer op vaste banen!!!werkgevers gaan met de Subsidie,s aan de haal!!! dit moet afgeschaft worden!!!,en allen maar uren contracten???
  is dit de oplossing in Nederland

  Like

 2. Robert van Beuningen // 10 augustus 2015 om 19:27 // Beantwoorden

  Het kabinet moet eens op mijn plek gaan zitten zij hobbelen van de ene naar de andere baan met nog een aantal nevenfuncties schaf die klote subsidies eens af kan me hier behoorlijk kwaad om maken ook ik kan aan het einde van het jaar vertrekken voor de derde keer
  Oh oh oh wat hebben we eerder een vaste baan dit is al de derde keer in 5 jaar tijd.
  Robert van Beuningen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: